Monipalvelukeskus, muistikylä ja uudet vapaaehtoistyön askeleet

Torstain 6,4,2017 puolueiden puheenjohtajien kuntavaalitentissä vilahteli monia hyviä asioita. Kiintoisa on Etsivä vanhustyö, jonka toivotaan parantavan ikäihmisen mahdollisuuksia löytää palveluiden pariin.

Ylöjärvellä toimii Vapaaehtoistyön yhteistyöryhmä. Sen kokouksessa eilen aloitimme tämän asian laajemman tarkastelun. Kotihoito ja seurakunta yhdessä vapaaehtoisten kanssa haluaa edelleen parantaa Ylöjärven tilannetta.

Hilkka Kianta kertoi mainion idean alueapureista: vapaaehtoisia koulutetaan eri puolilla Ylöjärveä. Heillä olisi paikallistuntemusta ja he voisivat olla torjumassa omalla alueellaan ikäihmisen ikävää ja yksinäisyyttä. He voisivat myös vihjaista avun tarpeesta kaupungin työntekijöille.

Homma kehittyy varmasti eteenpäin.

Esiin nousi myös tarve kokoontumispaikasta, jossa olisi mahdollisuus toimia ja tavata kavereita. Monipalvelukeskus voisi olla tähän oivallinen ratkaisu. Emeritus peruspalvelujohtaja Kari Virta ideoi tällaista lopputyönään ennen eläkkeelle lähtöään.

Uusi valtuusto voisi pistää homman liikkeelle.

Monipalvelukeskukset Kuruun uuden päiväkodin yhteyteen, Viljakkalaan Elokaareen ja Leijan viereen.

Tulevaisuudenkuva monipalvelukeskus Virta (Leijan vieressä): Kaupunkilaiset vauvasta mummuun ja vaariin pääsevät nauttimaan monimuotoisesta palvelutarjonnasta. Kulman takana on tietokeskus Leija. Musiikkiopisto saa kunnolliset opetus- ja harjoitustilat. Konsertti- ja teatterisali poistaa suuren puutteen Ylöjärven kulttuurielämästä. Taloon tulee kokoontumistiloja, joissa nuoret ja vanhat jakavat osaamistaan toisilleen. Kaiken ikäiset voivat yhdessä säveltää musiikkia, harjoittaa kieliä, luonnontieteitä ja kuvataiteita. Matikkakioskissa pureudutaan matematiikan saloihin.

Tähän visioon kuuluvat myös nuoriso- ja seniorikioskit, joista saa apua ja neuvoja matalan kynnyksen periaatteella. Yrittäjille, osuuskunnille ja yhdistyksille varataan tiloja, joissa ne voivat tarjota omia palvelujaan.

Tässä on ensimmäinen ehdotukseni Ylöjärven Uutisissa 7.5.2014
Monipalvelukeskus oli jo MAPSTO:ssa, mutta se putosi siitä pois. Tässäkin on mielekästä pohdittavaa uudelle valtuustolle!

Kuruun ja Viljakkalaan tarvitaan vastaavaa toimintaa.

Muistikylä tarjoaa asukkailleen puitteet hyvään ja onnelliseen elämään. Tällainen sopisi hyvin Ylisen tai Voionmaan opiston alueelle. Tarkempi kuvaus on Ylöjärven Uutisten artikkelissani Ylisen muistikylä

 

 

 

Kommentointi on suljettu.