Elinvoimaa metsästä: Siltatien lähimetsä puhuttaa edelleen

Nyt on käynyt niin, että Siltatien hakkuut ovat osuneet myös kaavassa merkitylle luo-alueelle. Asiaa tarkastellaan.

Sain biologi Tommi Lievoselta kommentin Siltatien FB-juttuuni. Aiheesta on myös blogi

Opetin Tommille vuosia, oho, vuosikymmeniä sitten matematiikkaa. Nyt hän työskentelee Porissa.

Tommin yhteenveto FB:ssä: ”No. Näitä parikyt vuotta konsulttina tehneenä, kaikenlaisia ratkaisuja ja rikkomuksia (rikoksia) löytyy – tuomiot pienet, ei merkitystä. Kuitenkin Direktiivin kautta toteutettu kansallinen laki on määräävä ja varsinkin taajamien / kaupunkien/asutuskeskusten lähellä Maankäyttö- ja rakennuslain säästävien määräysten / suositusten tulisi olla siinä vaikutusmomentissa, mikä niille on luontoa ja ympäristöä suojelevien ja säästävien mainintojen kautta annettu. Maankäytön suunnittelussa tulisi olla näkemys kokonaisuudesta, myös ekologisten kokonaisuuksien ja lähiluonnon näkökulmasta. Ja on hyvä muistaa, että IVa – lajien, kuten liitis, suojelu on tiukasti myös kansallisesti säädelty – olemassa olevien lisääntymis- ja levähdyspaikkojen hävitys tai HEIKENTÄMINEN on selkeästi kielletty – heikentämiseksi voidaan katsoa myös kulkuväylien tms. katkaisu tai eristäminen muutoin.

Valitettavan monta esimerkkiä on siitä, miten asia on sivuutettu hiljaisesti. Mutta on myös esimerkkejä, miten esimerkiksi asuinalue ja liitis on osattu sovittaa ja usein kolopuiden puuttuessa voidaan osoittaa hyvää ja toimivaa kompensaatiota uuden asutuksenkin osalta, kun osataan säästää puustoa ja osoittaa sopivat käytävät.

Oma lukunsa ovat vielä lähimetsät / virkistysalueet, joilla on monia toimivuuksia eri ryhmien ja momenttejen kautta (virkistys, opetus, puhtaus, elämyksellisyys, läheisyys…).

No, tärkeä aihe sytytti – jos voin olla avuksi, mielelläni olen. Kun työkseen näitä on tullu tehtyä 🙂 Terveiset Jussille 🙂

Tutkittu juttu:

Tutkimukset todistavat, että metsä on mahtava stressilääke: Laskee sydämen sykettä ja vähentää lihasjännitystä

Eläköön lähimetsä! Kaupungin metsien monimuotoisuuden turvaaminen on hyvä tavoite uudelle valtuustolle. Elinvoimaa luonnosta!

Kommentointi on suljettu.